Drie nominaties voor twee voorstellingen!

Drie nominaties voor twee voorstellingen!
De Bron wint met ‘beste vrouwelijke hoofdrol’ 2014

Aan het eind van elk theaterseizoen, in juni, kent de Limburgse Federatie voor Amateurtoneel waarderingen toe aan de meest geslaagde seizoensprestaties: de Muulkes. De Bron hengelde in 2014 drie nominaties binnen. Enkele citaten uit het juryverslag:

Beste voorstelling (Op de Hooge Doorn): “Op de Hooge Doorn is een prachtig boerendrama. Intens, hard, ontroerend en beklemmend. Overtuigend en soms levensecht gespeeld, in een fantastisch decor op een perfecte locatie.”

Beste vrouwelijke hoofdrol (Thea Mourmans én Susan Rouvroije in Witlox): “Ze vertellen hun verhaal echt samen en doen absoluut niet voor elkaar onder, maar zijn aan elkaar gewaagd. Ook weten beiden te raken, de ene keer met een lach en de andere keer met een brok in de keel. Subtiel en genuanceerd. Prachtig!”

Beste mannelijke bijrol (Jonathan Wanders in Op de Hooge Doorn): “De speler die volmaakt met zijn rol samenvalt is Jonathan als René. Ik heb hier geen speler aan het werk gezien, alleen maar de persoon René. En dat is het grootste compliment dat ik kan maken.”

In Weert wonnen Thea Mourmans en Susan Rouvroije op 27 juni 2014 het Muulke voor beste vrouwelijke hoofdrol als tweeling in Witlox. Toneelgroep de Bron was ook een winnaar met het aantal nominaties: 3 stuks én met het aantal voorstellingen in 1 seizoen: 2 maar liefst. 2014 was een mooi en druk jaar!

Overigens is De Bron hiermee voor de 3e keer op rij genomineerd in de categorie ‘Beste Voorstelling’ (Vagina Monologen, Reservoir Dogs en nu dus Op de Hooge Doorn). Voor zijn rol van Mr. Blonde in Reservoir Dogs kreeg Jonathan Wanders vorig jaar het Muulke.

Wie alle Limburgse winnaars zijn, zie www.lfatoneel.nl.

>> Productie Archief